Επίδομα θέρμανσης περιόδου 2023-2024

Επίδομα θέρμανσης περιόδου 2023-2024! Το επίδομα θέρμανσης είναι μια οικονομική ενίσχυση που χορηγείται από το ελληνικό κράτος σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούν καύσιμα για τη θέρμανση της κατοικίας τους. Το επίδομα αυτό χορηγείται κάθε χρόνο, με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν κάθε φορά.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης άνοιξε στις 7 Νοεμβρίου 2023 και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
Ποιοι είναι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν καύσιμα για τη θέρμανση της κατοικίας τους και πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
  • Έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 24.000 ευρώ για το ζευγάρι, 29.000 ευρώ για τη μονογονεϊκή οικογένεια και 16.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.
  • Η αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Πώς θα γίνει ο υπολογισμός
Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται με βάση την κατανάλωση καυσίμου, την τιμή του καυσίμου και τα κριτήρια του νοικοκυριού. Πατήστε εδώ για να δείτε πως θα υπολογίσετε το επίδομα θέρμανσης με βάση το καύσιμο που επιλέγετε.
Πώς θα κάνετε αίτηση
Για να κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, θα πρέπει να μεταβείτε στην πλατφόρμα myΘέρμανση και να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία. Τα στοιχεία που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
  • Αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
  • Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Ιστορικό αγορών καυσίμου

Εάν δεν έχετε ιστορικό αγορών καυσίμου, μπορείτε να το προσκομίσετε εσείς, καταχωρώντας τα στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα
Επίδομα θέρμανσης περιόδου 2023-2024. Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2023 και η δεύτερη δόση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Δείτε επίσης εδώ: Ξύλο Οξιάς, Πουρνάρι και Δρυς: Η Καλύτερη Επιλογή για Θέρμανση και Τζάκι
Δείτε όλα μας τα νέα και τις ανακοινώσεις στα social media 

Πηγές:
https://www.fpress.gr/katanalotis/story/103596/anoixe-i-platforma-gia-to-epidoma-thermansis-odigos-vima-pros-vima-pos-tha-kanete-aitisi

Υπολογισμός Επιδόματος Θέρμανσης